Aloe vera gél 5X (koncentrát) 100ml Väčší náhľad

Aloe vera gél 5X (koncentrát) 100ml

140-0905

Aloe vera gél 5X je vyrobený z ekologicky pestovaných a spracovávaných listov rastliny aloe vera. Ide o koncentrát 5X a má kvapalnú konzistenciu.
Aloe vera je bohaté na vitamíny, minerály, aminokyseliny a enzýmy, vďaka ktorým má mnohé pozitívne účinky, ktoré sa často využívajú v kozmetických produktoch. 

INCI: Aloe Barbadensis Leaf 
CAS: 8001-97-6 

Surovina na výrobu kozmetiky. 
Viac informácií v detaile produktu. 

Viac detailov

Skladom

5,40 € s DPH

Viac informácií

INCI

Aloe Barbadensis Leaf

CAS

8001-97-6

Charakteristika

Aloe vera gél je certifikovaný produkt, vyrobený z ekologicky pestovaných a spracovávaných listov liečivej rastliny aloe vera. Jedná sa o koncentrát 5x, t.j. z 5 litrov prírodnej šťavy z listov aloe vera, tzv. gélu, bol pomocou odparovania vyrobený 1l koncentrátu. Aloe vera je bohatá na vitamíny, minerály, aminokyseliny a enzýmy, vďaka ktorým má mnohé pozitívne účinky na ľudský organizmus a ľudskú pokožku.

Vzhľad: číra až mierne zakalená kvapalina (tj. nemá gélovú konzistenciu!)

Farba: bezfarebná až jantárová

Vôňa: prírodná zeleninová

Rozpustnosť: vo vode ľahko rozpustný

Relatívna hustota (pri 25 °C): 1,022 – 1,032

pH: 3,5 – 4,5

Konzervanty: sorban draselný 0,2%, benzoan sodný 0,1%

Účinky v kozmetike

  • Priaznivé účinky aloe vera sú známe už tisícky rokov. Vďaka širokému obsahu vitamínov, minerálov, aminokyselín a ďalších účinných látok a vďaka svojim širokospektrálnym priaznivým účinkom na ľudský organizmus sa často používa v rôznych kozmetických produktoch v ošetrujúcej aj v dekoratívnej kozmetike.

  • Aloe vera sa pre svoju schopnosť okysličovať zárodočné bunky pokožky často používa v ošetrujúcej kozmetike na regeneráciu pokožky.

  • Má silné hydratačné účinky, je účinným antioxidantom, spomaľuje prejavy starnutia, pomáha v boji proti vráskam, vyhladzuje a rozjasňuje pleť.

  • Pôsobí upokojujúco na podráždenú a namáhanú pokožku, obnovuje prirodzené pH.

  • Má výrazné hojivé a antiseptické vlastnosti. Hojí rany pri popáleninách, modrinách, odreninách, upokojuje pokožku po poštípaní hmyzom. Ošetruje pokožku po opaľovaní, depilácii, holení a pomáha pri akné, vlasových lupinách, pri plesňových ochoreniach nôh atď.

  • Je vhodný na všetky typy pokožky, na zrelú pleť, unavenú pleť, mastnú pleť, pleť so sklonom k akné atď.

Použitie v kozmetických produktoch

Starostlivosť o pleť, pokožku, pery, vlasy: napr. pleťové krémy, pleťové masky, telové krémy a mlieka, prípravky na opaľovanie a po opaľovaní, po holení a depilácii, tekuté mydlá, sprchové gély, krémy na ruky, šampóny a kondicionéry na vlasy, balzamy a rúže na pery, krémy a gély na nohy, masážne gély, zubné pasty. Šampóny a čistiace prostriedky určené pre domáce zvieratá atď.

Balenie

V plastovej fľaši so šróbovacím uzáverom.

Upozornenie

Upozorňujeme, že môžu existovať mierne rozdiely vo farbe v závislosti na konkrétnej šarži. Ide o prírodný produkt, ktorý môže časom stmavnúť.

Produktovú špecifikáciu a kartu bezpečnostných údajov si môžete stiahnuť v záložke "K stiahnutiu".

Súvisiace recepty na našom blogu

Prírodná výživná riasenka

Masky na tvár

Maska z dolomitského bahna

Perlová pleťová maska

Ílová pleťová maska

K stiahnutiu